Lagning

Hur din tand behandlas beror på olika faktorer

Lagning av tänder

Om din tand har utsatts för ett kariesangrepp skall den lagas av en tandläkare. Om angreppet förblir obehandlat kan det sprida sig djupt in i tanden, och tillslut ända in i pulpan. Den sjuka vävnaden måste behandlas och sedan ersättas med fyllning. Det är det som menas när din tandläkare säger att ett hål måste lagas.

Vi lagar tänderna med komposit som är ett plastmaterial. I belastade områden använder vi en nanohybrid komposit med hög hållfasthet. För framtänder används en högestetisk komposit som läggs i skikt för att åstadkomma en naturlig lyster.

Vi använder, om möjligt, ett modernt matrissystem, V3-ring, som minimerar risken att mat fastnar mellan tänderna vilket varit ett problem med traditionella system. Du slipper den vanliga ”skruvtvingen” runt tanden.

Akutvård

Vi strävar efter att ge dig akut hjälp samma dag. Hos oss kan man få sk. ”comfortbehandlingar” gjorda. Tandhygienisten eller tandsköterskan gör då en temporär lagning på den trasiga tanden och vi bokar sedan upp en tid för lagning eller krona.